CSI / RusiaExterne

Scrisoarea unui comandat ucrainean din orașul asediat-port Mariupol către Papa Francisc: „Este iadul pe pământ. Salvați viețile oamenilor din mâinile lui Satana”

Comandantul unității de pușcași marini ucraineni din orașul asediat-port Mariupol i-a scris o scrisoare Papei Francisc, în care îi solicită acestuia să-i salveze pe oamenii care sunt încă blocați în oraș aflat sub tirul bombardamentelor intense ale rușilor, relatează CNN.

„Sanctitatea Voastră, Papa Francisc! Eu nu sunt catolic, sunt ortodox. Cred în Dumnezeu și știu că lumina învinge întotdeauna întunericul”, își începe maiorul Serhii Volina, comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini din Mariupol, scrisoarea adresată Suveranului Pontif.

„Nu am văzut apelurile dumneavoastră către lume și nu am citit toate declarațiile dumneavoastră; lupt de mai bine de 50 de zile și tot ce am timp să fac este să duc o bătălie aprigă pentru fiecare metru de oraș care este înconjurat de inamic”, scrie maiorul, potrivit textului publicat de portalul Pravda Ukrainska. „Eu sunt un războinic. Sunt un ofițer care a depus un jurământ de credință față de țara sa. Și sunt gata să lupt până la capăt. Și fac asta, în ciuda forței copleșitoare a inamicului, în ciuda condițiilor inumane de pe câmpul de luptă, a tirului constant de artilerie și de rachete, a lipsei de apă, de hrană și de medicamente”, continuă comandantul ucrainean.

Probabil că ați văzut multe în viața dumneavoastră. Dar sunt sigur că nu ați văzut niciodată lucrurile care se întâmplă la Mariupol. Pentru că așa arată iadul pe pământ. Maiorul Serhii Volyna, comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini din Mariupol: „Am puțin timp la dispoziție pentru a descrie toate ororile pe care le văd aici în fiecare zi. Femei cu copii și bebeluși locuiesc în buncărele de la combinat (combinatul siderurgic Azovstal, n.r.), sunt înfometate și înfrigurate. În fiecare zi, ele trăiesc în vizorul avioanelor inamice. Răniții mor în fiecare zi pentru că nu există medicamente, apă, mâncare”, îi explică maiorul Papei.

Ofițerul s-a referit și la teatrul dramatic din Mariupol, care a fost bombardat de ruși în martie, în timp ce era folosit drept adăpost pentru civili. „Mă adresez dumneavoastră pentru ajutor. Pentru că a venit vremea când rugăciunile nu mai sunt suficiente. Ajutați-mă să-i salvez. După bombardarea teatrului dramatic, nimeni nu mai are încredere în ocupanții ruși. Aduceți adevărul în lume, evacuați oamenii și salvați-le viețile din mâinile lui Satana, care vrea să ardă toate lucrurile vii”, acestea sunt cuvintele cu care Serhii Volyna își încheie scrisoarea.

Mariupolul se află sub asediu de la 1 martie, iar rușii continuie să-l bombardeaze, încercând să preia controlul total al orașului-port strategic, situat la Marea Azov.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunțat că se încearcă găsirea unor soluții pentru a-i ajuta pe apărătorii ucraineni din Mariupol și a transmis un mesaj clar Moscovei, afirmând că uciderea acestora ar putea pune capăt negocierilor de pace cu Rusia.

Duminică, 17 aprilie, Statul Major General al Ucrainei a anunțat că armata rusă se pregătește probabil pentru o operațiune navală de debarcare în Mariupol.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *