Ultima oră

Scrisoarea unui pasager de pe Titanic, către soţia sa, vândută la licitaţie, cu 85.000 de dolari

Scrisoarea lui Adolphe Saafeld a fost redactată cu cinci zile înainte de scufundarea Titanicului, pe 15 aprilie 1912. Un muzeu din Marea Britanie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a plătit suma record pentru a intra în posesia corespondenţei.

"Conţinutul este superb! Oferă o perspectivă asupra atmosferei de la bordul Titanicului, văzută prin ochii unui călător de la clasa întâi", a declarat unul dintre participanţii la licitaţie.

"Vremea este calmă, iar cerul e acoperit de nori. Sunt doar 370 pasageri la clasa întâi. Nu este plăcut să călătoresc singur şi să te las pe tine în urmă. Cred că data viitoare va trebui să mă însoţeşti şi tu. Vaporul merge constant, iar cu excepţia unei vibraţii uşoare, nici nu îşi dai seama că te afli pe mare", a scris pasagerul.

Titanic a plecat din portul Southampton din Marea Britanie pe 10 aprilie 1912, cu 2.200 de persoane la bord, în primul şi ultimul său voiaj spre Statele Unite. Pe 14 aprilie s-a lovit de un aisberg şi s-a scufundat. Cel puţin 1.496 de persoane şi-au pierdut viaţa în cea mai mare tragedie maritimă din lume.

Epava navei a rămas pe fundul Atlanticului până pe 1 septembrie 1985, când a fost descoperită de o expediţie condusă de oceanograful şi geologul marin Robert Ballard.

Sursa: Adevărul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *