Social

Scurt circuit sau imprudența în timpul fumatului? IGSU anunță primele ipoteze ale izbucnirii incendiului la Piața Centrală din Chișinău

Investigarea cauzelor izbucnirii incendiului la Piața Centrală din Chișinău a dat primele rezultate. În această dimineață de 7 septembrie, reprezentanții IGSU au anunțat trei versiuni preliminare de la care ar fi putut izbucni incendiul.

Astfel, potrivit experților din cadrul Laboratorului Experimental Antiincendiar prima versiunea este scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric, iar a treia versiune înaintată spre cercetare este imprudența în timpul fumatului, scrie Echipa.md.

Vă amintim că în după-amiaza de 5 septembrie, în jurul orei 15.30, în regiunea străzii Varlaam, a izbucnit un incendiu.

Ulterior, la fața locului, în total au intervenit nouă echipaje ale pompierilor. În urma examinării locului arderii, specialiștii au concluzionat că arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. În urma arderii, rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu s-a răspândit la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectată doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului. De asemenea, a ars și o bună parte a bunurilor aflate în acel depozit. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cauza exactă a producerii a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *