Actualitate

Scutire de impozit pentru mașinile hybrid. Ce propune un deputat

Deputatul susține că, în prezent, taxa de drum pentru mașinile hybrid este calculată prin aceeași metodă ca și pentru autovehiculele convenționale cu sistem de propulsie bazat exclusiv pe monitorizare cu ardere internă, respectiv în funcție de capacitatea motorului cu aprindere. Astfel, unele modele hybrid sunt taxate mai mult decât modelele cu propulsie convențională. Asta deși au emisii de CO2 mai mici, pentru că au motorizări cu o cilindree mai mare.

Autorul initiativei spune că prin completarea art.343 a Codului fiscal, cu un alineat nou privind scutirea autovehiculelor hybrid de 50 la sută din taxa de drum, se va crea un mediu prin care societatea va fi stimulată să achiziționeze automobile mai puțin poluante și va fi eliminată inechitatea dintre posesorii de mașini ecologice și cei care au autovehicule cu sistem de propulsive clasică.

Cât privește folosirea drumurilor de către mașinile complet electrice, deputatul menționează că redacția actuală a Codului fiscal nu conține o prevedere clară și previzibilă. Astfel, în prezent proprietarii acestor tipuri de mașini scapă de achitarea taxei pentru că nu este reglementată, dar acest lucru creează ambiguități în interpretarea legislației.

Sursa: bizlaw.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *