Ultima oră

Se anunţă control la domiciliu la contoarele electrice!

Decizia a fost luată astăzi de către Grupul de lucru, creat de Ministerul Economiei sub preşedinţia viceministrului Economiei, Octavian Calmîc, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul relaţii publice şi protocol al Ministerului Economiei.

"Pe parcursul anilor 2010-2011 au parvenit sute de plîngeri de la consumatorii casnici privind datele majorate ale contoarelor de energie electrică, care au fost instalate începînd cu anul 2007. Controlul preliminar a arătat că unele modele de contoare fixau consumul de energie electrică de cîteva ori mai mult decît datele reale. Acest fapt a motivat Ministerul Economiei să creeze, acum două săptămîni, un Grup de lucru de investigare a situaţiei ", a declarat Octavian Calmîc.

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi organelor subordonate, Asociaţiilor pentru apărarea drepturilor consumatorilor şi companiilor de distribuire a energiei electrice.

Conform datelor prezentate de către companiile de distribuire a energiei electrice, pe parcursul anilor 2007-2011 în R. Moldova au fost instalate circa 800 mii de contoare de diferite modele pentru consumatorii casnici.

Conform deciziei Grupului de lucru, Institutul Naţional de Standardizare şi Metrologie va efectua verificarea a circa 1% din numărul total de contoare electrice. La procedura de verificare vor participa experţii Institutului, Asociaţiilor pentru drepturile consumatorilor şi ale agenţilor economici.

"În cazul constatării de către Institutul Naţional de Standardizare şi Metrologie a defecţiunii anumitor modele de contoare electrice, acestea urmează să fie schimbate gratis de către prestatorii de energie electrică", a accentuat viceministrul Octavian Calmîc.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *