Actualitate

Se anunță o acțiune de salubrizare și amenajare a Circului din Chișinău

Sunt invitați locuitorii Capitalei dar și toți doritorii să participe voluntar la igienizarea circului.
Agenții economici, dar și cei care se vor alătura acțiunii, sunt îndemnați să întindă o mână de ajutor, și să aducă după posibilitate, diferite unelte și materiale de construcție precum – cuie, placaj, scânduri, vor fi necesare și diferite consumabile precum – saci pentru gunoi, mături și mănuși. Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.

Reamintim că circul a fost închis în anul 2004 pentru reparaţii capitale, dar progrese semnificative în restaurarea lui nu au fost înregistrate. Guvernul îşi propunea să aloce bani din bugetul de stat şi să atragă şi investitori privaţi. În 2008 Circul a fost luat în folosinţă de o companie cipriotă, pe un termen de 29 de ani. Agentul economic s-a obligat să repare clădirea, dar nu şi-a onorat angajamentele. În februarie 2010, Procuratura Generală a înaintat o acţiune civilă, solicitând declararea nulă a contractului, iar la 31 martie 2011, Curtea de Apel Economică a admis cererea Procuraturii în interesele statului. Circul rămâne pe lista de privatizare.

Circul din Chişinău a fost lansat oficial în 1981. Sala de spectacole în formă de amfiteatru are o capacitate de 1900 de locuri, iar arena – un diametru de 13 metri. Clădirea mai dispune şi de un manej pentru repetiţii, cabine pentru artişti, încăperi pentru animale, un cabinet veterinar, precum şi de aproximativ trei hectare de pământ. Sala de reprezentaţii este împrejmuită de un foaier în formă de semicerc, care este decorat cu picturi murale în tehnică encaustică. De asemenea, circul mai are şi terase de vară, de unde poţi vedea Chişinăul ca în palmă. Circul a găzduit concerte şi reprezentaţii atât ale artiştilor autohtoni, cât şi ale celor de peste hotare (Belarus, China, Finlanda, Germania, Rusia, Ucraina etc.). Dacă circurile din fostul spațiu sovietic realizau până la 14 reprezentații pe an, atunci Circul din Chişinău deținea recordul de până la 57 de concerte pe an cu un personal de circa 60 de oameni. 

Sursa: diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *