Politică

Se apropie „sfârșitul” lui Șor. Proiectul de hotărâre a Parlamentului, inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare

Proiectul de hotărâre a Parlamentului privind încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare de joi, 27 aprilie. Proiectul a fost susținut de 57 de deputați PAS, inclusiv și de parlamentarul MAN, Gaik Vartanean.

De asemenea, 21 de deputați din cadrul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) s-au abținut de la vot, iar comuniștii Vladimir Voronin și Oleg Reidman, precum și socialiștii Adrian Albu și Ivanna Koksal au votat împotrivă, scrie Deschide.md.

Vă amintim că la data de 13 aprilie, magistrații Curții de Apel Chișinău l-au condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Totodată, s-a decis că în favoarea statului ar urma să fie confiscată și averea politicianului fugar în mărime de 5 miliarde de lei.

Menționăm că miercuri, 26 aprilie, Olesea Stamate, a confirmat că fugarul Ilan Șor, va rămâne fără mandatul de deputat. Proiectul de hotărâre a fost examinat miercuri, 26 aprilie, la ședința Comisiei parlamentare de profil.

„Proiectul a fost aprobat în comisie, urmează a fi examinat în plen mâine sau vineri”, a declarat Olesea Stamate, transmite Realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *