Actualitate

Se așteaptă o nouă scumpire? Premier Energy cere ANRE majorarea tarifului la energia electrică

Premier Energy cere ANRE majorarea tarifului la energia electrică de la 2,17 lei până la 2,71 lei pentru un kilowatt oră. O solicitare în acest sens a fost publicată pe pagina oficială a Agenției, scrie Publika.md.

În document se menționează că: „Prețul mediu de procurare a energiei pentru anul 2022 se ridică la nivel de 154,7 bani/kWh, care depășește prețul mediu respectiv de 134,4 bani/kWh considerat în preturile reglementate de furnizare în vigoare cu 20,3 bani/kWh sau 15,1%. Conform prevederilor pct.6 al Dispoziției CSE nr.22 din 23.05.2022, în cazul majorării prețurilor la energia electrică procurată pe piața angro de către furnizorii serviciului universal și/sau de ultimă opțiune și operatorii de sistem care va genera un impact mai mare de 5% asupra veniturilor determinate la aprobarea prețurilor/tarifelor în vigoare. Conform argumentelor prezentate, prețurile la energia electrică procurată pe piața angro vor genera un impact ce depășește de 3 ori pragul prevăzut în Dispoziția CSE”, se arată în solicitarea Premier Energy.

În prezent, consumatorii deserviţi de „Premier Energy” plătesc doi lei şi 17 bani pentru un kilowatt oră.

Amitnim că, Republica Moldova cumpără, din 4 iunie, energie electrică din Ucraina cu preţul de 77 de dolari pentru un megawatt-oră. Anunţul a fost făcut de către întreprinderea de stat din Ucraina Energoatom care a precizat că va livra Republicii Moldova 85 de mii de megawaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *