Social

Se caută profesori de matematică și educatori

Potrivit unei analize preventive efectuate de către Ministerul Educaţiei, în instituțiile de învățământ preuniversitar din țară necesarul de cadre didactice pentru anul de studii 2013-2014 îl constituie 1052 de specialişti.

Cele mai multe locuri vacante, 219 la număr, vizează specialiștii în pedagogie preșcolară. De asemenea, școlile au nevoie de peste 120 de profesori de matematică, aproape o sută de profesori de educație fizică, peste 60 de profesori de fizică și, respectiv, educație muzicală, lipsesc și cadre de limba franceză, specialiști în fizică/matematică, profesori de limba şi literatura română, istorie, matematică/fizică ori informatică. Cele mai multe solicitări de suplinire a locurilor vacante au parvenit de la Chişinău.

Potrivit viceministrei Loretta Handrabura, „pentru a suplini locurile vacante, Ministerul Educației va repartiza solicitările parvenite din teritoriu universităților şi colegiilor pedagogice, conform specialităţilor. Noi ne dorim ca tinerii specialiști să vină în școli și-i încurajăm ca, după absolvirea instituțiilor pedagogice, să-și urmeze vocația”, a spus aceasta.

Tinerii specialiști care se vor angaja conform repartizării în instituţii de învăţământ din mediul rural vor beneficia, în primii trei ani, de mai multe facilităţi inclusiv indemnizații în valoare de 30 de mii de lei (absolvenții universităților) și 24 de mii de lei (absolvenții colegiilor), de locuinţă gratuită sau acoperirea cheltuielilor pentru închirierea acesteia.

(A. C.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *