Ultima oră

Se căută tineri deştepţi pentru a fi premiaţi

Organizatorii îşi propun să identifice 100 de tineri care vor elabora sau deja lucrează asupra unui proiect din domeniul TIC. Criteriile la care trebuie să atragă atenţia participanţii sunt: originalitatea ideii, gradul de implementare, particularităţile pentru R. Moldova, dacă această idee rezolvă o problemă, facilitează sau îmbunătăţeşte anumite sisteme, aplicaţii etc.

Ministrul a propus ca celor mai capabili 100 de tineri din toţi participanţii la acest concurs să li se ofere posibilitatea de a participa la o tabără de vară în cadrul căreia să fie invitaţi experţi în tehnologii informaţionale din R. Moldova.

Juriul este format din reprezentanţi ai Ministerului, companii din domeniul IT şi reprezentanţi ai ONG-urilor de tineret. În cadrul taberei de vară ei vor aprecia prezentările expuse de tineri, după care vor anunţa câştigătorii. În total, vor fi 30 de câştigători la cinci domenii, cărora le vor fi acordate premii, inclusiv 10 premii mari.

La concurs vor fi invitaţi toţi elevii claselor IX-XI şi studenţii anilor I şi II de la instituţiile superioare de învăţământ.
Condiţiile de participare la acest concurs vor fi făcute publice prin intermediul presei naţionale şi locale din data de 14 aprilie 2010.
Potrivit ministrului Alexandru Oleinic, „scopul pe care îl urmărim prin realizarea acestui proiect ţine de dezvoltarea tehnologiilor informaţionale în RM. Indiferent de situaţia economică, locală sau internaţională, trebuie să facem tot posibilul pentru dezvoltarea tinerilor, iar în cazul nostru, tinerilor pasionaţi de domeniul IT”.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *