CSI / RusiaExterne

Se cere capul patriarhului rus. Preoții ucraineni au adunat semnături pentru a-l trimite în fața tribunalului bisericesc

Preoții din Ucraina au adunat semnături pentru a-l trimite pe patriarhul rus Chiril în fața tribunalului internațional bisericesc. Inițiativa a fost susținută deja de 430 de slujitori, potrivit Realitatea.md.

Contestațiile traduse în greacă vor fi înaintate Consiliului Întâistătătorilor Bisericilor din Constantinopol, Alexandria, Antiohia, Ierusalim și Cipru. Ei trebuie mai întâi să ia în considerare, apoi să decidă desfășurarea unei ședințe.

Textul în limba engleză va fi înaintat conducătorilor altor biserici ortodoxe spre revizuire. Apelul, tradus în rusă, va fi trimis Patriarhului Chiril, „pentru a înțelege ce a făcut în Ucraina și de ce îl acuză clerul ucrainean”, spun reprezentanții bisericilor ucrainene.

Preoții îl acuză pe patriarhul Chiril că a „binecuvântat acțiunile trupelor ruse”, conform Hromadske. După invazia rusă în țara vecină, Kiril susținea că războiul a fost pornit pentru că „Donbasul nu vrea parade gay”. De asemenea, acesta a ținut un discurs la Biserica Forțelor Armate Ruse, lăudând soldații și punând la îndoială independența Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *