Actualitate

Se face lumină în cazul lui Petic! Pretinsa victimă a violului și-a retras acuzațiile

Aceasta a fost adusă încătuşată în sala de şedinţe a Judecătoriei Orhei, ea se află în arest preventiv, deoarece a făcut declaraţii false şi l-a învinuit nejustificat pe Gheorghe Petic că a violat-o, transmite anticorupție.md.

Pretinsa victimă a fost audiată pe parcursul a cinci ore, cu uşile închise, şi a oferit nume noi care ar fi fost cointeresate în fabricarea dosarului.

Amintim că, la începutul lunii trecute, fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi marţi dimineaţă, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Serviciul de Urgență 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni, Aceasta a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament.

Reţinerea a avut loc la puţin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanţii guvernării lui Plahotniuc. Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deţinuţi şi cei condamnaţi pe viaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *