Cultură

Se împlinesc șase ani de la moartea lui Adrian Păunescu

În anul 2010, în dimineața zilei de 5 noiembrie, poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde fusese internat în ultimele săptămâni de viață din cauza unor probleme cardiace, renale şi hepatice, scrie libertatea.ro 

Cu doar câteva luni înainte, Adrian Păunescu anunța într-un editorial, faptul că este bolnav, fără a preciza însă diagnosticul.

„Ştiţi prea bine că zilele acestea mi-am luat curajul de a-mi face analizele medicale esenţiale. Concluzia nu e veselă. În orice caz, tratamentul pe care eu însumi simţeam că trebuie să mi-l aplic şi pe care, după aceste analize, mi-l confirmă şi medicii, mă obligă la retragere, discreţie, resemnare”, anunța scriitorul. 

În ciuda eforturilor medicilor, numeroasele sale afecțiuni i-au curmat viața la vârsta de 67 de ani. „Boala depăşeşte resursele noastre terapeutice„, declara atunci medicul Brădişteanu, cel care l-a îngrijit.

Adrian Păunescu, devenit cunoscut mai ales datorită Cenaclului Flacăra, a devenit membru al Partidului Socialist al Muncii, în 1992, și a fost ales senator. Din 2000, a revenit ca senator dar pe listele PSDR Dolj, şi apoi în 2004 pe listele PSD Hunedoara.

Poetul, în vârstă de 67 de ani, avea trei copii, Ioana şi Andrei, din căsătoria cu poeta Constanţa Buzea, şi Ana Maria (foto), din căsătoria cu Carmen Păunescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *