Actualitate

Se întâmplă în Rusia: A murit după o greșeală groaznică a medicilor. I-au injectat în corp o substanță folosită pentru cadavre

Ekaterina Fedyaeva s-a internat în spital pentru o operație de rutină, de scoaterea a unui chist ovarian, când i s-a injectat în corp formalină, în loc de soluție salină. Formalina este folosită pentru a prevenit descompunerea trupurilor celor decedați.

Greșeala tragică și ireparabilă a medicilor s-a produs chiar în timpul operației laparoscopice. După ce ar fi realizat gafa, doctorii au încercat să-i curețe fetei cavitatea abdominală, însă a fost prea târziu.

Tânăra a suferit dureri groaznice și convulsii timp de două zile până a intrat în comă. Deși a fost conectată la aparate pentru a fi ținută în viață, Ekaterina a murit după ce mai multe organe i-au cedat.

„Picioarele ei se mișcau, avea convulsii, tot corpul tremura. I-am pus șosete, am acoperit-o, dar tremura într-un mod pe care nici nu pot să-l descriu”, a spus mama fetei, scrie The Sun.

„Inițial nu știam că i-a fost injectată formalină. Chirurgii care au operat-o știau că i-a fost injectat ceva greșit. Trebuiau să ia măsuri urgente, dar nu au luat”, povestește mama tinerei.

Fata a primit 52 de medicamente, într-o încercare disperată a medicilor de a o salva. În zadar însă. Ekaterina a fost înmormântată sâmbătă.

Cazul este acum investigat de autorități.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *