Se poate folosi sarea iodată pentru conserve?
Sarea de mare nu numai că poate fi folosită pentru conserve și murături de legume ciuperci, ci are o serie de proprietăți curative și avantaje față de sarea obișnuită.
Beneficiile sării de mare
Sarea de mare conține 40 de micro și macroelemente necesare pentru sănătatea umană, cele mai importante fiind clorul, sodiul, fosforul, potasiul, magneziul, magneziul, zincul, seleniul, iodul și altele. Prin urmare, conservele cu sare de mare sunt mai utile decât cele cu sare obișnuită.
Sarea de mare are de multe ori mai puține sedimente insolubile dăunătoare decât sarea gemă, ceea ce vă permite să păstrați conservele pentru mai mult timp. Sarea de mare este lipsită de pietre, murdărie și nu are sedimente insolubile.
Sarea de mare nu reține apa în corpul uman, ci, dimpotrivă, o elimină. Prin urmare, după ce mănâncă murături, o persoană nu va forma edeme cauzate de stagnarea în lichidul corporal prin sare.
Atunci când este folosită în murăturile de legume și ciuperci, precum și în alte produse, sarea de mare păstrează adevărata aromă a produselor. Legumele se dovedesc a fi gustoase și crocante.
Ideală pentru conservarea ierburilor, legumelor, ciupercilor. sare mărunțită grosier sau mediu.
Se poate folosi sarea iodată pentru conserve?
Înainte se credea că sarea iodată nu era potrivită pentru gătitul pe timp de iarnă. Acest lucru se datora faptului că, inițial, pentru iodarea sării s-a folosit o substanță instabilă, precum iodura de potasiu. Aceasta se evapora rapid în timpul depozitării și al gătitului, astfel încât, atunci când se sărea legumele, gustul și culoarea produselor se modificau. Calitățile aromatice din produs se modificau, legumele se înmuiau, își pierdeau forma, adesea produsele dobândeau un gust amar, puteau începe procese de fermentație. Din cauza proprietăților de evaporare rapidă, durata de valabilitate a produselor cu astfel de sare era limitată.
Mai târziu, iodul de potasiu a fost utilizat pentru iodarea sării. Este o substanță stabilă care nu se degradează în timpul depozitării pe termen lung și al tratamentului termic. Noua metodă de iodare a permis producătorilor să mărească durata de depozitare a unei astfel de sări până la 9 luni. O astfel de sare nu afectează culoarea, gustul și consistența produselor. O astfel de sare poate fi utilizată în siguranță pentru conservarea alimentelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!