CSI / RusiaUcraina

Se prăbușește „tronul” lui Putin. Recompensă de 500.000 de euro oferită de un miliardar ucrainean, pentru cine trimite o dronă de atac la parada rușilor din Piața Roșie

Fondatorul Monobank, miliardarul ucrainean Volodimir Iațenko, a promis că va plăti o recompensă celor ce vor trimite o dronă care va zbura la Moscova pe 9 mai.

De asemenea, el a anunțat termenii concursului, în care marele premiu este de 20 milioane de grivne (500.000 euro) pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Volodimir Iațenko a aflat că Vladimir Putin, se îndoiește dacă va organiza o paradă pe 9 mai la Moscova.

Pentru a nu exista confuzii cu alte UAV-uri, este necesar ca slogan ucrainean „Slava Ukraina” să fie afișat pe aripile dronei. Iațenko a adăugat că drona sa „Dovbush” va zbura și ea la Moscova, dar în afara competiției, astfel încât să nu existe conflict de interese.

„Sper că această sumă va fi împărțită în mod corect între producător și operatorii militari care vor finaliza cu succes sarcina, iar banii vor fi direcționați către îmbunătățirea UAV-urilor”, a declarat Iațenko.

În luna decembrie, Volodimir Iațenko a vorbit despre producția în serie de dronei Dovbush în Europa . Potrivit acestuia, dronele sunt destinate efectuării de recunoașteri și lucrează deja pe întreaga linie a frontului, în special în direcția Bahmut. Este bine protejată de mijloacele de interceptare rusești datorită hardware-ului și software-ului fiabil.

Menționăm că Ucraina dezvoltă, de asemenea, o dronă de atac intern numită Skynetua.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *