Actualitate

Se știe data de când moldovenii vor putea depune dosarele pentru studii în România

Oficialul a precizat că, începând cu această dată, o comisie specială din România , pe parcursul a două săptămâni , va primi dosarele tinerior care doresc să studieze în România. Primele patru zile comisia respectivă va primi dosarele la Consulatul României din Bălţi, începând cu 23 până la 27 iulie comisia se va afla în incinta Ambasadei României la Chişinău, iar în perioada de 29-30 iulie dosarele vor putea fi depuse la Consulatul României din Cahul.

„Îi îndemn pe tineri să nu facă cozi în primele zile pentru a depune dosarele. Cine nu va reuşi să depună dosarul la Bălţi, o va putea face la Chişinău sau Cahul. Nu există restricţii după criteriul geografic. Şi nu depinde admiterea la studii de ziua în care a fost depus dosarul”, a declarat Lazurca.

Guvernul de la Bucureşti va oferi în acest an 5000 de locuri de studii pentru absolvenţii din Republica Moldova. Potrivit ambasadorului , 1500 de locuri sunt oferite pentru continuarea studiilor în liceele din România, 2800 de locuri sunt oferite pentru studii de licenţă la instituţiile de învăţământ superior, 550 – pentru studii de masterat, 125- pentru doctoranzi şi 25 de locuri pentru absolvenţii instituţiilor cu profil sanitar. Beneficiarii vor fi asiguraţi cu locuri de cazare, o parte din ei vor beneficia şi de o bursă lunară echivalentă cu 65 de Euro, iar cheltuielile pentru studii vor fi acoperite în întregime de către statul român. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *