Ultima oră

Secretarul american de stat vine în Republica Moldova pentru a discuta despre “INTEGRAREA EUROPEANĂ” dar și-a anulat vizita la KIEV

Iniţial, în programul vizitei era prevăzută şi o vizită la Kiev, pentru o reuniune a OSCE, dar această a fost anulată după ce Ucraina a renunţat la semnarea acordului de asociere cu UE, notează AFP.

Vizită de la Chişinău face parte dintr-un turneu mai amplu al şefului diplomaţiei americane. Astfel, acesta va participa la o reuniune a miniştrilor Afacerilor externe ai NATO la Bruxelles, de unde va pleca în Republica Moldova.

Turneul se va încheia cu o nouă vizită în Israel şi în Cisiordania, la câteva zile după acordul internaţional privind programul nuclear iranian, condamnat de liderii evrei. Această va fi a opta vizită a lui Kerry în Orientul Apropiat.

La Ierusalim, Kerry se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu "pentru a discuta despre un evantai de dosare, printre care Iranul şi negocierile cu palestinienii", a precizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane.

Secretarul de Stat se va deplasa şi la Ramallah, pentru noi discuţii cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Ultima să vizită în regiune a fost la începutul lui noiembrie.

Netanyahu a caracterizat acordul privind dosarul nuclear al Iranului drept "o greşeală istorică". Kerry este artizanul reluării contactelor directe, la finele lui iulie, între Israel şi palestinieni, dar negocierilor care trebuiau să dureze nouă luni riscă să să se termine cu un eşec.

Sursa: AFP via hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *