InternaționalRăzboi

Secretarul de stat american Antony Blinken spune că au murit “mult prea mulți” palestinieni

Într-o conferință la New Delhi, Blinken a declarat că SUA “apreciază” măsurile luate de Israel pentru a minimiza numărul victimelor civile, dar că acestea nu sunt suficiente, relatează Associated Press.

El a spus că SUA a propus idei suplimentare israelienilor, inclusiv “pauze umanitare” mai lungi și extinderea cantității de asistență care ajunge în Gaza.

Eforturile Israelului de a oficializa pauzele în operațiunile lor militare și crearea unui al doilea coridor sigur pe care să îl folosească pentru a scăpa de răni sunt apreciate, a spus el.

Măsurile, a spus el, “vor salva vieți și vor permite ca mai multă asistență să ajungă la palestinienii care au nevoie”, dar, în același timp, “trebuie să se facă mult mai mult pentru a proteja civilii și pentru a ne asigura că asistența umanitară ajunge la ei”.

Înaltul diplomat american a declarat că “mult prea mulți palestinieni au fost uciși, mult prea mulți au suferit în ultimele săptămâni” și că trebuie făcut tot posibilul pentru a le preveni răul și pentru a maximiza asistența de care au nevoie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *