CSI / RusiaInternațional

Secretarul general al NATO denunță ”retorica nucleară periculoasă” a lui Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat miercuri ”retorica nucleară periculoasă” a lui Vladimir Putin, care s-a declarat pregătit să utilizeze ”toate mijloacele” arsenalului său contra Occidentului, relatează Reuters şi AFP.

„Este vorba despre o retorică nucleară periculoasă. Nu este ceva nou, el a făcut deja asta de mai multe ori. Vom rămâne calmi şi vom continua să sprijinim Ucraina” a declarat Jens Stoltenberg în marja Adunării Generale a ONU, care se desfășoară la New York.

Totodată, el a ţinut să precizeze că NATO nu se va angaja într-un discurs periculos şi nechibzuit precum cel al lui Vladimir Putin.

Într-un interviu acordat redactorului-şef al agenţiei Reuters, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a spus că prima mobilizare din Rusia după Al Doilea Război Mondial nu este o surpriză, dar aceasta va escalada conflictul din Ucraina început prin invazia rusă din 24 februarie, relatează sursa citată.

Potrivit lui Stoltenberg, deciziile anunţate de Putin miercuri dimineaţa demonstrează ”că războiul nu decurge conform planurilor lui” şi este clar că președintele rus a făcut ”o mare eroare de calcul”.

Vă amintim că preşedintele rus a anunţat miercuri dimineaţa o ”mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Putin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze ”toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a ”se apăra”.

„Ne vom asigura că nu există nicio neînţelegere la Moscova despre modul exact cum vom reacţiona. Desigur, asta depinde de ce fel de situaţie sau ce fel de arme pot folosi ei. Lucrul cel mai important este să împiedicăm să se întâmple acest lucru şi iată de ce am fost atât de clari în comunicările noastre cu Rusia în legătură cu consecinţele fără precedent”, a subliniat Stoltenberg, cu referire la orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova.

În opinia liderului Alianţei Nord-Atlantice, este dificil de văzut o soluţie pe termen scurt atât timp cât Rusia nu acceptă Ucraina ca naţiune suverană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Denunță, își exprimă îngrijorarea, blah – blah -blah. Ăștia nu realizează că până nu-i dai porcului peste rât n-o să se oprească din a râma în grădina vecinului.

    1. Lumea civilizata functioneaza pe alte principii domnule.
      Daca ati observat in 2014, dupa anexarea Crimeii barilul de la 140 a ajuns repede la 46$.
      De data asta problema e mai complicata din cauza prostiei Germaniei, motorul economic al Europei. Tot acolo o sa se ajunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *