CSI / Rusia

Secretomania lovește la Kremlin: Peskov a primit ordin strict să nu comenteze întâlnirea lui Putin cu Kim Jong Un

Kremlinul a refuzat marți, 5 august, să confirme o posibilă întâlnire între președinții Rusiei, Vladimir Putin, şi Coreei de Nord, Kim Jong Un, săptămâna viitoare, în Extremul Orient rus, afirmând că nu are ”nimic de spus”, transmite Stiripesurse.

”Nu, nu putem” să o confirmăm, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă telefonic zilnic.

Peskov a adăugat că în acest moment Kremlinul ”nu are nimic de spus” pe această temă.

Anterior, ziarul New York Times a scris despre acest potenţial summit, care ar avea ca scop, printre altele, să parafeze un schimb de arme şi de tehnologie aerospaţială şi militară. Publicaţia susţine că cei doi lideri s-ar putea întâlni săptămâna viitoare în oraşul Vladivostok, unde Putin intenţionează să se adreseze pe 12 septembrie la cel de-al optulea Forum Economic Estic.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutarea de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar.

Ultima întâlnire între liderul de la Kremlin şi cel nord-coreean a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok. Coreea de Nord este una dintre puţinele ţări din lume care a recunoscut anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi a altor patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei în septembrie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *