Timpul Liber

Secretul ciorapilor albi: cinci moduri de a spăla murdăria și de a readuce strălucirea

Ciorapii albi, indiferent din ce sunt confecționați, își pierd în timp albeața orbitoare și, în unele locuri, capătă pete care pur și simplu nu pot fi spălate cu mijloace convenționale.

Șosetele albe pure își pierd rapid strălucirea în timpul purtării. În timp, acestea dezvoltă pete murdare care sunt greu de îndepărtat, indiferent de câte ori le spălați. Din fericire, există câteva tehnici simple pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că șosetele care erau albe și strălucitoare, dar care acum devin treptat gri, revin la culoarea lor inițială.

Un expert a împărtășit cele mai bune cinci metode de albire a șosetelor.

Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta petele încăpățânate și poate ajuta să facă șosetele albe super albe într-o singură spălare. Pentru a vă albi șosetele cu bicarbonat de sodiu, pur și simplu înmuiați-le într-o găleată, chiuvetă sau cadă cu apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu. Lăsați șosetele în amestecul de bicarbonat de sodiu timp de câteva ore înainte de a le spăla în mașina de spălat ca de obicei cu o cantitate mică de bicarbonat de sodiu. Merită să rețineți că bicarbonatul de sodiu poate face țesătura mai rigidă, așa că adăugați o ceașcă de oțet alb pentru a păstra șosetele moi

Oțet alb
Acidul acetic din oțet este o substanță puternică ce poate îndepărta petele de pe orice țesătură. Acidul din oțetul alb este puternic și este un agent de curățare excelent. Acesta poate ajuta la dizolvarea murdăriei și a murdăriei de pe șosetele murdare. Pentru a curăța șosetele albe cu oțet, pur și simplu încălziți un litru de apă și adăugați în ea o linguriță de oțet alb. Lăsați șosetele în acest amestec timp de aproximativ 30 de minute. Apoi spălați-le în mașina de spălat ca de obicei și ar trebui să devină frumoase și albe și fără mirosuri reziduale.

Detergent de spălat vase
Detergentul lichid de vase este, de asemenea, potrivit pentru albirea șosetelor. Umpleți o găleată, o chiuvetă sau o cadă cu apă caldă și amestecați în ea o cantitate mare de detergent lichid de vase. Lăsați șosetele în acest amestec peste noapte. Dimineața, puneți șosetele în mașina de spălat și spălați-le ca de obicei. Deoarece lichidul de spălat vase nu conține ingrediente de înmuiere, adăugați o ceașcă de oțet alb pentru a preveni ca șosetele să devină rigide.

Suc de lămâie
Sucul de lămâie este disponibil și nu costă mult. Lămâia este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a lupta împotriva petelor încăpățânate, lăsând hainele strălucitoare și la fel de bune ca și cum ar fi noi. De asemenea, poate combate orice bacterie rămasă pe haine. Acidul din sucul de lămâie este excelent pentru a îndepărta petele dificile, murdăria și murdăria. Puteți scoate cu ușurință cele mai încăpățânate pete de pe șosetele albe cu ceva atât de simplu precum sucul de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să pregătești un amestec de apă și suc proaspăt de lămâie. Apoi, lăsați șosetele în acest amestec timp de câteva ore. Dacă petele nu dispar complet, frecați-le cu suc de lămâie și detergent de rufe. După ce ați făcut acest lucru, puneți șosetele în mașina de spălat și spălați-le ca de obicei și vor arăta ca noi.

Praf de spălat
În cele mai multe cazuri, praful de spălat este suficient pentru a scăpa de pete și pentru a vă albi șosetele, dacă este folosit corect. Clătiți mai întâi șosetele cu apă caldă și apoi frecați-le cu pudra de spălat, scurgeți apa din șosete și lăsați-le peste noapte. În dimineața următoare, puneți șosetele în mașina de spălat și spălați-le ca de obicei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *