ActualitateSănătate

Secretul dezvăluit de dermatolog – Un aliment care reduce ridurile dacă e consumat zilnic

Consumul zilnic al unei nuci populare protejează pielea de apariția ridurilor. Consumul de migdale în fiecare zi vă va ajuta să vă păstrați pielea cu un aspect mai tânăr. Potrivit unui dermatolog, consumul a trei pumni de migdale pe zi este un mod natural de a trata ridurile. Potrivit Dr. Nira, citat de New York Post, consumul de migdale poate reduce modest, dar nu dramatic, ridurile.

“Pentru cele mai bune rezultate, aplicați zilnic o cremă de protecție solară, folosiți un serum antioxidant, cum ar fi vitamina C, și includeți retinoizi în rutina zilnică”, recomandă dermatologul.

Expertul citează ca exemplu un studiu care arată că femeile care au consumat aproximativ trei pumni de migdale au avut o reducere semnificativă a ridurilor faciale, a liniilor fine și a hiperpigmentării. În special, migdalele pot reduce ridurile cu 16% și pigmentarea cu 20%.

“Trei pumni este mult, dar migdalele sunt atât de bune – proteine, acizi omega, o mulțime de beneficii pentru sănătate”, asigură Dr. Nira. Alte beneficii ale migdalelor “Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Australia de Sud infirmă credința populară conform căreia persoanele care vor să slăbească ar trebui să evite să mănânce migdale. Aceștia demonstrează că poți mânca migdale și totuși să slăbești. În cel mai amplu studiu de acest gen, cercetătorii au descoperit că includerea migdalelor într-o dietă cu restricții calorice nu numai că i-a ajutat pe oameni să slăbească, dar a îmbunătățit și sănătatea cardiometabolică”, spune Dr. Nira. Migdalele în dieta femeilor Migdalele furnizează jumătate din necesarul zilnic de vitamina E. Prin urmare, femeile pot folosi 23 de migdale pentru a menține o densitate osoasă ridicată, a controla greutatea și a îmbunătăți frumusețea fizică. Migdalele în dieta bărbaților Un mic dejun zilnic de 30 de grame de migdale îi ajută pe bărbați să obțină corpuri mai puternice și minți mai agile. Manganul și fosforul din migdale cresc densitatea osoasă. Riboflavina previne declinul cognitiv. Zincul susține producția naturală de testosteron. Acizii grași nesaturați reduc riscul de boli de inimă și dezvoltarea colesterolului LDL ridicat. Migdalele în alimentația copiilor 9-10 migdale crude și nesărate într-un meniu pentru copii ajută la întărirea imunității, a dinților și a oaselor copilului. Riboflavina, manganul și L-carnitina le oferă copiilor energie, normalizează metabolismul, îmbunătățesc memoria și concentrarea. Migdalele în alimentația persoanelor în vârstă Pentru persoanele în vârstă, migdalele sunt o gustare excelentă, bogată în proteine sănătoase și calciu. Riboflavina și L-carnitina din nuci reduc riscul de Alzheimer și Parkinson. Fenilalanina îmbunătățește vigilența și reflexele. Conținutul ridicat de fibre, mangan, vitamina E și calciu previne osteoporoza și diabetul de tip 2. Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Trei pumni de migdale și doi saci de nuci pe zi asigură un succes garantat , după cercetările lui Minciunin ,marele savant sovietic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *