Actualitate

Secretul GERMAN al unei economii stabile

Mulți ar spune că acest fapt se datorează consumatorilor dinafara Europei ce cumpără în continuare produsele sale de export, însă, există alte motive la fel de relevante ce mențin întâietatea economică a Germaniei.

Primul dintre ele ar fi flexibilitatea agenților economici în dezvoltarea business-ului. Un exemplu de succes este compania germană HUBTEX, care asamblează o gamă largă de stivuitoare. Anterior, aceasta era o întreprindere textilă de succes, însă, scăderea consumului pe piață a motivat o reprofilare drastică, HUBTEX reasamblând jumătate din echipamentul întreprinderii. Astăzi, compania amplasată într-o zonă retrasă, departe de metropolă, are un venit anual de 90 de milioane de euro.

Un alt punct forte al economiei germane este infrastructura dezvoltată. Chiar dacă unele rețele de transport auto și feroviar sunt încă într-o stare favorabilă, germanii au demarat anul acesta noi construcții de autostrăzi.

Întreprinderile angajează doar specialiști și muncitori de înaltă calificare. Astfel, universitățile germane tind să ofere studii de calitate superioară, punând deosebit de mult accentul pe aspectul practic al învățământului superior. Studenții au posibilitatea să muncească cot la cot cu angajații celor mai de top companii.

Germania dorește să devină primul stat industrializat care renunță la combustibilul fosil până în 2050. Acest fapt va duce la scăderea considerabilă a cheltuielilor pentru curentul electric. Chiar și astăzi majoritatea germanilor optează pentru bateriile solare, energia regenerabilă devenind principala sursă de electricitatea în multe gospodării și întreprinderi.

Sursa: euronews.com

(L.L)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *