Actualitate

Secția Chirurgie a spitalului din orașul Lipcani urmează să fie închisă

Activitatea acesteia urmează să fie sistată din data de 1 octombrie. Administraţia Spitalului Raional Briceni a luat această decizie din cauza lipsei condiţiilor de tratament.

Instituţia medicală din oraşul Lipcani este o filială a Spitalului Raional Briceni. În Secţia Chirurgie de acolo sunt zece paturi. Anual, acolo sunt realizate peste 160 de operaţii.

„Diferite operaţii făceam, practologice, hernie, apendicită. Înainte se făceau mai multe operaţii, acum mai puţine", spune o asistentă medicală superioară Melania Rusu.

De la instituţia medicală din Lipcani, până la spitalul din Briceni sunt 27 de kilometri. Pentru a parcurge această distanţă este nevoie de cel puţin jumătate de oră. Conducerea spitalului promite, însă, condiţii mult mai bune.

„Filiala de la Lipcani nu dispune de secţie de internare, nu dispune de serviciu de sânge, nu dispune de medic anestezist şi chirurg în regim 24 de ore. Nu pot să micşorez paturile în spitalul din Briceni cu toate condiţiile şi să rămână fără condiţii, fără calitatea serviciului medical în filiala Lipcani", a opinat directoarea spitalului din Briceni Claudia Veltman.

După închiderea Secţiei Chirurgie, la Lipcani vor continua să activeze doi chirurgi. Ei vor efectua intervenţii simple, care nu necesită internare. Anual, Spitalul Raional Briceni cheltuieşte pentru întreţinerea filialei din oraşul Lipcani un milion de lei.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *