Actualitate

Secțiile de votare unde s-au epuizat buletinele de vot: La Mestre, Paris, Moscova nu mai sunt buletine de vot

UPDATE 20:55
În Franța, la secția de votare Villeneuve-Saint-George s-au terminat buletinele de vot.

UPDATE 20:43
La Mestre s-au terminat buletinele de vot, oamenii sunt redirecționați la Trebiso.

UPDATE 19:23
La ambassada din Paris nu mai sunt buletine de vot, oamenii au fost redirecționați spre Montreaux care se află în suburbia Parisului. 

UPDATE 19:18
Potrivit reprezentanților CEC, în Cotiujenii Mari, Șoldănești – nu sunt buletine de vot. Sunt la limită buletinele de vot în Bologna, București, Paris, Moscova. Secția de votare cu numărul 41- din Varnița a epuizat buletinele de vot. În raioanele din stânge Nistrului au votat cel mai mult. În Varnița și Gura Bîcului au votat peste 5000 de oameni.

UPDATE 19:00
La Londra oamenii au scris contestații către CEC. „Am colectat 678 de contestații (persoane care nu au reușit să voteze) și încă mai vin. E strigător la cer!

UPDATE 18:58
Secția de votare de la ambasada din București s-a închis, cele 3000 de buletine de vot au fost epuizate până la ora 18:40. Potrivit martorilor care se alfă la fața locului, mai sunt cetățeni care vor să voteze.

Știre inițială
La Dublin, Irlanda buletinele de vot au fost finalizate, la ora locală 15:00.

La această oră, potrivit CEC, buletinele sunt pe sfârșite la două secții de vot din Moscova și două din București și la una din Bologna.

Vicepreședinta CEC a spus că susține că buletinele de vot au fost finalizate la secția de vot din Stratford, Londra, iar toți alegătorii au fost redirecționați la secția de vot de la Ambasadă, unde au mai rămas peste 1000 de buletine, anunță Unimedia. 

Până la ora 16:00 au votat în Italia -28 mii, România-peste 10 mii, Rusia – în jur de 6 mii, în Franța peste 6 mii. De asemenea, se atestă o creștere majoră în rîndul votanților din stânga Nistrului, până la această oră deja peste 9 mii.

Prezența la urne a diasporei, ora 17:00, potrivit CEC.

S-au înregistrat încălcari și peste hotare, 6000 de buletine s-au pierdut pe drum spre Marea Britanie fiind transportate cu o cursă aeriană cu escală. Au fost găsite ulterior în Italia, iar in Anglia au fost trimise altele.

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *