Externe

Securitate întărită în gările canadiene după ‘o amenințare’

Compania le-a cerut angajaților săi să fie ‘vigilenți’ și își va majora numărul de ‘patrule polițiste și canine în unele gări’, ‘în strânsă colaborare cu autoritățile polițienești’, a declarat purtătoarea de cuvânt al Via Rail, Marie-Anna Murat.

Via Rail exploatează 12.500 de kilometri de linii feroviare și 143 de gări în Canada, cu circa 3,8 milioane de pasageri transportați în 2014.

‘De ceva timp, se pare că transportatorii de pasageri sunt, la nivel mondial, obiectul unor amenințări nefondate la adresa instalațiilor lor’, a subliniat purtătoarea de cuvânt a companiei canadiene. Dacă această amenințare este considerată ‘nefondată’ de întreprindere, întărirea măsurilor de securitate a fost decisă totuși, ‘din motive de precauție’, a precizat Murat.

Un complot ce viza deraierea unui tren de călători între Toronto și New York a fost dejucat în aprilie 2013 de către autoritățile canadiene. Doi bărbați au fost condamnați anul trecut pentru că pregăteau acest atac în numele Al-Qaida.

În august anul trecut, mai mulți turiști au împiedicat un bărbat înarmat să comită un atac la bordul unui tren pe ruta Amsterdam-Paris și de atunci au fost instalate porți de securitate pentru acces spre trenurile companiei Thalys.

Sursa: Agerpes

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *