Eveniment

Securitate maximă la Dubăsari. Satul Corjova este împânzit de miliţia transnistreană

Marşul Păcii din satul Corjova organizat cu ocazia comemorării războiului pentru reîntregirea ţării din 1992 a început cu întârziere. În jurul orei 11 veteranii din Dubăsari şi alte raioane ale republicii s-au deplasat de la Primărie până la biserica satului purtând icoane şi staguri bisericeşti. Participanţii la marş au depus flori la crucile de la mormintele ostaşilor căzuţi. Între timp, satul a fost împânzit de zeci de miliţieni transnistreni care au venit cu circa 40 de autoturisme, autospeciale de pompieri şi dubiţe ale instuţiilor penitenciare. "Am mers fără drapelul R. Moldova", a precizat pentru TIMPUL Constantin Sucitu, directorul liceului din localitate.

După slujba de pomenire din biserica, veteranii şi locuitorii satului vor merge la cimitir unde se va ţine un recviem, iar un grup de elevi vor recita poezii patriotice. În partea finală a acţiunilor de comemorare, participanţii vor merge la Liceul "Mihai Eminescu" unde este o pregătită o masă de pomenire. 

Directorul Liceului "Mihai Eminescu", Constantin Sucitu a declarat că la ceremonie participă reprezentantul Guvernului în raionul Dubăsari, Petru Profirii, şi reprezentanţii administraţiei raionale. De asemenea, ordinea este supravegheată de poliţiştii moldoveni pentru a împiedica eventuale provocări din partea transnistrenilor. "Satul e dublit de milioţioneri, iar la Dubăsari e securitate maximă. Se aude că Evgheni Şevciuk va veni în oraş", a spus Constantin Sucitu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *