Social

Securitatea documentelor de identitate: R. Moldova a participat la o conferință internațională privind frauda de documente și identitate

Reprezentanții Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au participat, pentru prima dată, la o conferință internațională privind frauda de documente și identitate.

Cele mai recente soluții în securitatea documentelor, controlul identității și lupta împotriva fraudei documentelor au fost subiectele principale ale întrunirii organizate de Frontex la Varșovia, în perioada 27 februarie – 1 martie, printre participanți fiind experți în documente de la Comisia UE, Grupul de lucru din toate țările UE (Frontiers Working Party), Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO), Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), precum și agențiile CEPOL, EUROPOL și INTERPOL.

„Discuțiile au avut loc în jurul bibliotecii de documente electronice Frontex-INTERPOL – FIELDS, care a fost lansată în Franța, în aprilie 2022”, se precizează în comunicatul emis de Poliția de Frontieră.

Potrivit funcționarilor de la frontieră,  biblioteca de documente electronice reprezintă  un instrument cheie pentru gestionarea controlului la frontieră, gata să fie integrat în sistemele naționale.

La ședința de lucru de la Varșovia, subiectul a fost discutat de experți din state non-UE precum: Australia, Canada, țările din Balcanii de Vest și Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *