Politică

Ședința de judecată a Curții de Apel în dosarul lui Filat a fost amânată

(UPDATE 16.31) Ședința de judecată a Curții de Apel în dosarul ex-Premierului Vlad Filat, planificată pentru ziua de astăzi, a fost amânată la solicitarea avocaţilor liberal-democratului. Informaţia a fost confirmată pentru agenţie de purtătorul de cuvînt al instituţiei nominalizate, Octeabrina Popa.

Potrivit sursei citate, „şedinţa a fost amânată pentru ziua de vineri, 26 februarie, ora 11.00”.

Curtea de Apel urma să examineze astăzi recursul avocaţilor fostului Premier Vlad Filat privind decizia magistraţilor Judecătoriei Buiucani din data de 17 februarie, când a fost respinsă cererea de cercetare a liberal-democratului în stare de libertate.

(Știre inițială) Şedinţa începe la ora 10:30 la Curtea de Apel Chişinău. 

Comunicatul emis de avocaţii lui Filat:

"Precizăm că Încheierea Judecătoriei Buiucani o considerăm una ilegală, neîntemeiată şi abuzivă. Astfel, în calitate de apărători am solicitat înlocuirea măsurii de arest preventiv cu liberarea condiţionată. Totuşi, din motive necunoscute nouă – instanţa eronat s-a pronunţat asupra altei cerinţe, şi anume – revocarea măsurii preventive. Această denotă superficialitatea examinării, şi ne face să credem că argumentele apărării nici nu au fost luate în considerare de vreme ce instanţa s-a pronunţat asupra unei chestiuni care este străină solicitărilor apărării în şedinţa din 17 februarie. Biroul Asociat de Avocaţi ”Popa şi Asociaţii” a atacat cu recurs Încheierea Judecătoriei Buiucani din 17 februarie prin care s-a respins cererea avocaţilor de a înlocui măsură preventivă aplicată în privinţa domnului Vlad Filat. Şedinţa de examinare a recursului a fost stabilită pentru 24 februarie 2016, ora 11.00."

Reamintim că, Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie, iar ulterior arestat. La sfârşitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis în judecată, iar la începutul lunii ianuarie pe numele lui a fost emis un nou mandat pentru 90 de zile. Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcaţi. Filat neagă acuzaţiile, declarând că este victima unei răfuieli politice în spatele căreia ar stă Vlad Plahotniuc.

sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *