Politică

Şedinţa de judecată în cazul premierului Vlad Filat a fost din nou amânată

Potrivit ei, instanţa a dispus respingerea cererilor apărării. Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a calificat procesul de judecată drept un „show absolut regizat”, menţionând că instanţa respinge toate cererile apărării în mod neîntemeiat. 

Adriana Beţişor a declarat că în cadrul şedinţei au fost examinate mai multe cereri din partea apărătorilor care ulterior au fost respinse. Potrivit procurorului, instanţa a refuzat cererea avocaţilor de a aduce silit martorii, întrucât nu existau dovezi confirmative că martorii au fost înştiinţaţi de către apărători despre şedinţa în care urmau să fie audiaţi.

Procurorul a declarat că instanţa a respins şi cererea avocaţilor de a fi acceptată o nouă listă de martori, formată din circa 20 de persoane. Adriana Beţişor afirmă că aceşti martori nu au tangenţă cu dosarul penal, iar apărarea nu a indicat nici datele de contact ale acestora. Potrivit Adrianei Beţişor, în acest mod se urmăreşte tărăgănarea procesului.

La rândul său, avocatul Igor Popa afirmă că martorii incluşi în lista suplimentară sunt persoane care au ce declara în dosarul fostului premier şi „cunosc foarte multe circumstanţe despre cum s-au întâmplat anumite activităţi care au avut loc în anii vizaţi în rechizitoriu”.

De asemenea, apărarea a declarat că a depus şi o cerere de a solicita în instanţă un specialist din echipa Kroll, care, potrivit avocaţilor, la moment este implicată în faza a doua de investigare a fraudei bancare. Igor Popa a spus că instanţa a respins şi această cerere, deşi în opinia lui, aducerea acestui specialist în faţa judecătorilor ar fi putut „face lumină în dosar”.

„Noi suntem nedumeriţi, nu ştiu dacă ne putem continua meseria de avocat în acest dosar, deoarece, judecătorii, fără să intre în esenţa cererilor depuse de noi, le resping”, a subliniat Igor Popa. Totuşi, avocatul a declarat pentru presă că nu va renunţa niciodată la dosarul lui Vlad Filat.

Apărarea fostului premier a spus că este posibil ca în scurt timp Vlad Filat să primească şi o sentinţă ilegală, subliniind că acest lucru este urmărit de către judecătorii prin paşi rapizi de a înainta în dezbaterile judiciare. „Noi nu credem că Vlad Filat va obţine dreptate în Republica Moldova şi vom continua să luptăm pentru dreptatea lui în afara ţării”, a declarat Igor Popa.

O nouă şedinţă de judecată în cazul fostului premier Vlad Filat este programată pentru săptămâna viitoare.

Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie 2015 şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Fostul premier pledează nevinovat.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *