Actualitate

Ședința de prelungire a arestului cu 30 zile e programată la ora 9. Vlad Filat a cerut să fie EXAMINAT de medic.

”Noi solicităm aplicarea măsurii de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Există temeiuri rezonabile care au fost atestate ca urmare a investigației, inclusiv perchezițiilor. Sunt multe înscrisuri care confirmă multe aspecte ce prezintă tangență inclusiv cu autodenunțul făcut. Sunt înscrisuri care atestă aspecte inclusiv cu companiile care au figurat în cazul de la BEM. Sunt și multe alte aspecte și temeiuri de aplicare a măsurii preventive precum eventuale influențări a persoanelor care urmează să le atribuim cu calitate procesual în cauza dată”, a declarat Bețișor.

Acesta a menționat că se duce o consultare cu procurorul DNA aflat la noi în țară, însă este vorba doar de situații anume și nu de cazuri aparte. ”Facem consultații, deoarece dânsa are o practică mai bogată în fraudele bancare. Dânsa are mul mai mulți ani activați în domeniu. Ne consulătm, însă nu sunt cazuri anume”.

Vezi aici declrațiile incredibile ale primarului orașului Orhei despre mita de sute de milioane pe care i-ar fi dat-o lui Filat.

Update: Totodată avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a cerut ca demersul procurorului de a emite un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile pe numele clientului sau sa fie examinat in lipsa acestuia.

Update: Potrivit reprezentantului apărării fostul premier a depus o cerere pentru a fi examinat de un medic. Avocatul însă a refuzat să spună ce probleme de sănătate ar avea liberal-democratul. Igor Popa susține ca Filat a scris cererea chiar în izolatorul de la CNA.

Update: Ședința de judecată urmează să fie continuată mâine, începând cu ora 9 dimineața.

Update: „Termenul de 72 de ore expiră mâine la 17.45. Dacă până atunci instanța nu reușește să emită o decizie de prelungire a arestului, Vlad Filat va fi liber”, a declarat avocatul fostului premier. 

Astăzi procurorii urmau să ceară prelungirea mandatului de arest pentru încă 30 de zile. Procesul trebuia să aibă loc la judecătoria Buiucani.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *