ActualitateJustiție

Șefa ANI, Rodica Antoci ar putea fi supusă verificărilor. CI au decis inițierea procedurii de verificare

Marți, 24 mai 2022, a avut loc ședința planificată a Consiliului de Integritate (CI). De pe ordinea de zi au fost examinate subiectele cu privire la sesizarea de verificare a acțiunilor ex-Președintelui ANI sub aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese și nota informativă prezentată de ANI cu referire la repartizarea aleatorie a dosarelor inspectorilor de integritate, transmite Sinteza.org.

Astfel, în baza unei plângeri, membrii CI au decis inițierea procedurii de verificare prealabilă a acțiunilor fostei Președinte a ANI, sub aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese, atunci când a semnat sesizarea din oficiu în privința lui Dorel Musteață, președintele interimar al CSM.

În continuare, membrii CI vor pregăti o concluzie pe marginea acestui subiect și va fi prezentată pentru următoarea ședință.

Cât privește nota informativă prezentată de ANI cu referire la semnalarea unor bănuieli despre funcționarea incorectă a sistemului de repartizare aleatoriu a dosarelor către inspectorii de integritate, membrii CI au propus ca ANI să continue colaborarea demarată cu instituțiile competente – STISC, Agenția de Guvernare Electronică, Banca Mondială și, eventual, cu Procuratura Generală, dacă vor fi constatate ingerințe nesancționate asupra acestui sistem la repartizarea dosarelor. Această recomandare a CI vine în contextul în care in trimestrul I a anului 2022, au fost identificate decalaje în volumul de lucru primit spre examinare de către inspectorii de integritate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *