Externe

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit la Kiev

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit sâmbătă, 4 noiembrie, într-o vizită neanunțată la Kiev. Acest lucru a fost raportat în canalul său de telegramă deputatul din Verkhovna Rada Iaroslav Zhelezniak.

Șeful Comisiei Europene să țină un discurs în parlamentul ucrainean. Vizita Ursulei von der Leyen la Kiev are loc înainte de prezentarea raportului UE privind progresele înregistrate de Ucraina în ceea ce privește pregătirile sale pentru aderarea la UE. Acest raport urmează să fie prezentat pe 9 noiembrie.

Programul Ursulei von der Leyen la Kiev
De asemenea, Ursula von der Leyen are programată o întâlnire cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy pentru a discuta despre pregătirile Ucrainei pentru aderarea la UE. În dimineața zilei de 3 noiembrie, liderul ucrainean s-a întâlnit cu șefa Comisiei Europene la gara din Kiev, unde a sosit cu trenul din Polonia. După aceea, au acordat împreună medalii angajaților căilor ferate ucrainene.

Von der Leyen a declarat că vizita sa la Kiev ar trebui să fie un semn de “încurajare și aprobare” pentru Ucraina, care dorește să devină membră a UE și să se apere împotriva agresiunii rusești, și să arate că Europa “o sprijină fără rezerve”. Potrivit agenției de presă dpa, șefa Comisiei Europene intenționează să discute cu partea ucraineană despre ajutorul financiar și militar din partea UE, precum și despre sancțiunile împotriva Rusiei.

Aceasta este cea de-a șasea vizită a șefului Comisiei Europene în Ucraina de la începutul războiului. De remarcat că planurile șefului CE de a vizita din nou Kievul nu au fost anunțate în avans din motive de securitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *