ActualitateCSI / RusiaMoldova

Șefa Găgăuziei s-a întâlnit cu Putin și s-a plâns de “hărțuirea” din partea autorităților moldovenești

Șefa Găgăuziei (regiune autonomă a Republicii Moldova), Eugenia Guțul, s-a întâlnit la Soci cu dictatorul rus Vladimir Putin. Ea a scris despre acest lucru pe canalul său de Telegram miercuri, 6 martie.

Potrivit bașcanului, ei au discutat despre presupuse “probleme regionale și geopolitice complexe, în epicentrul cărora se află Găgăuzia”. Guțul a spus că ea s-a plâns lui Putin despre “acțiunile anarhice ale autorităților din Republica Moldova” și despre modul în care Chișinăul, în versiunea ei, “restricționează bugetul, încalcă drepturile legale și provoacă destabilizare în Găgăuzia”.

După cum se vede în fotografie, Guțul a dat mâna cu Putin.

“Liderul rus [dictatorul Putin] a promis să sprijine Găgăuzia și poporul găgăuz în apărarea drepturilor, puterilor și pozițiilor noastre legitime pe arena internațională”, a declarat Guțul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Si d-l Hartmann comenta azi la Gandul ca Maia Sandu incalca drepturile gagauzilor. Insa, nu vine nimeni sa ne spuna concret ce drepuri sunt incalcate. Si mai ales de unde deriva aceste drepturi, cine le-a dat si in ce scop. Despre ce drepturi este vorba ? Si de ce trebuie sa aiba drepturi in plus niste emigranti care au venit in Moldova acum 100 de ani ? Chiar suntem prosti de-a binelea ? Pai Putin le-a dat ceva drepturi in Rusia vreunori emigranti evrei sau indieni, ca eu nu am auzit asa ceva. Daca in Rusia nu li se da drepturi emigrantilor, de ce li s-ar cuveni in Rep. Moldova ?

    1. Am inteles ca guvernul nu a anulat unul din marile drepturi ale alogenilor :
      DREPTUL DE A PLECA ! DEFINITIV !

  2. Căcarevasezică poporul moldovean încalcă drepturile poporului găgăuz. Și pe cele ale poporului transnistrean. Mai e vre-un popor pe acolo, în nemărginitele stepe ale Moldovei, pe care aceste brute sângeroase să-l poată obijdui? Că acu a venit momentul eliberării! Frații ruși, acești apărători fără prihană, oricum au treburi prin zonă…

    1. Căcare papor ziseși??? Maldaivan probabil, că papor moldovean NU EXISTĂ. Există niște idioți utili maskvei ce insistă în prostia lor indusă de propaganda rusă. Și cam atât. Când se vor trezi, dacă se vor trezi vreodată, o să fie muuult prea târziu. Asta e, ticăloșii lor ce își spun politicieni, alături de aceeași specie de tâmpiți din România, își bat joc de neamul românesc. Asta e. Există un timp și există o plată pentru toate. Pentru unii plata vine de la maskva, la sacoșă. Mai interesant o să fie când va plăti poporul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *