Social

Șefa PA are un nou adjunct. CSP a aprobat candidatura lui Octavian Iachimovschi

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, va avea un nou adjunct. Candidatura lui Octavian Iachimovschi, la funcția de adjunct al procurorului șef, a fost aprobată în ședința de miercuri, 15 martie, a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la fel ca și la ședința din 2 martie, s-a abținut de la examinarea subiectului. Atunci, ministra a declarat că: „În activitatea mea anterioară de avocat am participat cu domnul Iachimovschi în câteva dosare de rezonanță. Mă abțin de la examinarea chestiunii date”, transmite Realitatea.md.

„Consiliul Superior al Procurorilor cu majoritatea voturilor a hotărât: a aproba interimatul funcției de adjunct al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, dispus domnului Octavian Iachimovschi, prin ordinul procurorului general interimar din 7 februarie 2023… Totodată anunț și o opinie separată la acest subiect”, a declarat Angela Motuzoc.

Vă amintim că la ședința din 2 martie, CSP a respins următoarele candidaturi: Iurie Lealin în funcția de procuror – șef al Secției proceduri non – penale și implementare CEDO a Procuraturii Generale, Alexandru Machidon la funcția de șef interimar al Procuraturii raionului Criuleni și candidatura lui Sergiu Roșu în funcția de adjunct al șefului Procuraturii raionului Ștefan-Vodă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *