Social

Șefa PA, despre scurgerile de informații de pe Telegram: „Fiecare lucru care a apărut nu înseamnă că e un fapt care s-a întâmplat cu adevărat”

Pretinsele conversații de pe canalele de Telegram, publicate de persoane necunoscute, nu pot constitui o probă pentru ca Procuratura Anticorupție (PA) să se sesizeze. O spune șefa PA, Veronica Dragalin, potrivit căreia procurorii nu vor citi zeci de mii de mesaje, pentru că nu poate fi verificată autenticitatea acestora. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisuni de la TV8.

„Scurgerile de așa fel de informații e un lucru ilegal. Așa document cum a apărut pe pagina web nu are calitate de probă, pentru că noi nu putem verifica dacă e autentică sau nu. Dacă nu știm cine a creat așa pagină web, dacă nu știm cum apar mesaje acolo, cine poate adăuga sau șterge din ce este acolo, asta nu e probă. Fiecare lucru care a apărut nu înseamnă că e un fapt care s-a întâmplat cu adevărat.

Noi suntem obligați după lege, să răspundem la plângeri sau sesizări pe care le primim. Pe pagina asta web au apărut zeci de mii de mesaje și eu nu știu dacă cetățenii noștri ar vrea ca procurorii să se oprească să lucreze la cazuri concrete de corupție și să înceapă a citi zeci de mii de mesaje, care nu știm care sunt adevărate sau nu”, a explicat șefa PA.

De asemenea, ea încurajează pe cei care dețin informații concrete la subiect, să depună plângeri la Procuratura Anticorupție (PA).

„PA n-o să ia timp să citească zeci de mii de mesaje ca să vedem ce este acolo, noi avem sesizări, plângeri concrete, dosare la care lucrăm. Dacă sunt cetățeni care au informație concretă, îi invit să ne sesizeze cu informație specifică”, a subliniat Dragalin.

Vă aminti că au fost sparte conturile de Telegram ale șefei statului Maia Sandu, ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. De asemenea, în spațiul public au apărut și pretinse conversații ale ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, consilierului prezidențial Dorin Recean, ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrului Economiei, Dumitru Alaiba.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *