Externe

Șefa parchetului european, Laura Codruța Kovesi, dorește să ia în vizor încălcările sancțiunilor împotriva Moscovei

Șefa parchetului european, Laura Codruța Kovesi, care a supervizat anchete privind fraude în valoare de 14 miliarde de euro în 2022, intenționează să îi ia în vizor acum pe cei care ocolesc sancțiunile adoptate împotriva Rusiei, relatează Agerpres.

Laura Codruța Kovesi vrea să ia ca țintă persoanele, companiile sau organizațiile criminale care evită sancțiunile economice impuse Rusiei de către UE ca răspuns la invadarea Ucrainei, alimentând astfel mașinăria de război a Moscovei.

„Comisia Europeană ne-a întrebat dacă putem să ne ocupăm de acest lucru. Răspunsul nostru a fost: „Da, putem să o facem. Suntem pregătiți””, a dat asigurări Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru AFP realizat la sediul parchetului european din Luxemburg.

„Avem procurori specializați. Avem birouri în 22 de state membre (…) Suntem singurul instrument disponibil în acest moment la nivel european pentru a combate această formă de criminalitate”, a spus ea.

De asemenea, șefa parchetului european a precizat că s-a deplasat la Kiev cu echipele sale, care sunt pregătite să ajute Ucraina să deruleze reformele anticorupție necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *