Actualitate

Șefa Parlamentului European la întâlnirea cu Maia Sandu: „Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de toți voi”

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns la Președinție. Oficiala a avut o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, ele au făcut declarații în fața presei. Șefa statului a mulțumit partenerii noștri europeni pentru „sprijinul constant” față de conducerea de la Chișinău din partea Parlamentului European, scrie Realitatea.md.

„Sprijinul constant al Parlamentului European în perioade bune, dar și grele a fost vital pentru menținerea țării noastre pe calea democratică și susținerea aspirațiilor Europene. Avem nevoie de sprijin în următorii pași pe care îi vom face în parcursul de integrare, inclusiv pentru realizarea reformelor care ne va duce mai repede în UE. Avem nevoie de ajutor și pentru a depăși consecințele dramatice a războiului din Ucraina”, a  precizat șefa statului.

Republica Moldova este o țară care se modernizează și este cu perspectivă europeană, declară președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. Ea a promis sprijin în continuare pentru țara noastră, inclusiv investiții europene.

„Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături de toți voi. În continuare vom fi puternici în convingerile noastre. Vom face acest lucru atunci când vorbim despre energie ajutând RM să își diversifice aprovizionarea cu resurse energetice pentru a preveni destabilizările în continuare. Transmitem un mesaj puternic de speranță, solidaritate și vom continua să fim alături de dumneavoastră în următorii pași esențiali”, a mai declarat șefa Parlamentul European.

„Acest război a demonstrat încă o dată că integrarea europeană este singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre și singura șansă de a supraviețui ca democrație. Aderarea la UE ne poate oferi viitorul pe care ni-l dorim”, a mai declarat Maia Sandu.

De asemenea, la ora 10:00 președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, susține un discurs în Parlamentul R. Moldova. Despre acest lucru a anunțat speakerul Igor Grosu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *