Social

Șefa statului Maia Sandu, întrevedere cu Marcel Ciolacu și cu Nicolae Ciucă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a întâmpinat miercuri, 21 iunie, la Chișinău pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în prima lor vizită oficială de la preluarea recentă a noilor funcții, comunică Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Astfel, în cadrul întrevederii cu oficialii români, Maia Sandu a menționat că: „În ultimii ani, cooperarea între Chișinău și București este foarte bună, așa cum este firesc, și suntem recunoscători să primim astăzi garanția că lucrurile vor continua în aceeași direcție. Simțim sprijinul Bucureștiului la fiecare pas în procesul nostru de aderare la UE și îi mulțumim că este un adevărat susținător în toate forumurile europene”. 

De asemenea, președintele Republicii Moldova a mai subliniat că parteneriatul excelent cu România se materializează în lucruri concrete în domenii importante pentru Republica Moldova. 

„Ne propunem să accelerăm proiectele de interconectare energetică și de infrastructură care sunt esențiale pentru securitatea energetică și dezvoltarea economică a Republicii Moldova. După deschiderea, acum o lună, a podului de pontoane Leova – Bumbăta, urmează reabilitarea podurilor transfrontaliere: Leuşeni – Albiţa; Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni”. 

Totodată, Maia Sandu a spus că: „România ne ajută și să ne modernizăm localitățile – sunt finanțate 58 de proiecte în cadrul programului „Satul European”. Cu sprijinul României și cu susținerea altor parteneri europeni, Moldova își va continua cu încredere calea europeană”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *