Politică

Șefi de Direcții demiși de ”alianța” din Primărie formată de PSRM, PCRM, Partidul Nostru, PPEM

Aceștia au declarat că nu este vorba de aranjamente politice, ci dorința de a rezolva problemele Chișinăului. 

În cadrul ședinței de ieri de la Primărie, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețki, a fost demis. Consiliul Municipal Chișinău a acordat astăzi vot de neîncredere lui Gamrețki, după audierile acestuia privind parcările cu plată din capitală.

Decizia a fost votată de 28 de consilieri: 19 de la PSRM, 5 de la PPEM, 2 de la PCRM, 1 de la Partidul Nostru și 1 – Ion Ștefăniță.

În cadrul audierilor, consilierii au stabilit că Gamrețki și-a depășit atribuțiile de serviciu și ar fi semnat un contract de parteneriat public-privat privind amenajarea parcărilor din Chișinău, fără a avea un proiect aprobat de Consiliul Municipal Chișinău.

Tot ieri, pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, a fost demis. Eliberarea din funcție a acestuia a fost votată la ședința Consiliului municipal Chișinău, ca urmare a audierilor în cazul exploziei de la cafeneaua "La Soacră" din Piaţa Centrală.

În același timp, Marcel Zambițchi, şef al Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, și Veaceslav Balan, director interimar al Î.M. „Piața Centrală”, au fost sancționați disciplinar printr-o avertizare pentru neglijență în serviciu și îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor.

Primăria vine cu precizări în privința demisiei lui Oleg Poiată, pretorul sectorului Centru și asupra lui Veaceslav Balan, directorul Pieței Centrale. Potrivit comunicatului de presă al Primăriei, demisia acestor funcționari ar fi ilegale, deoarece CMC nu are competențe de numire și de eliberare din funcție a acestor funcționari.

„Deciziile respective sunt ilegale, deoarece Consiliul municipal Chişinău nu are competenţe de numire sau eliberare în funcţie a acestor funcţionari. Or, conform legii, pretorii de sector, dar şi conducătorii întreprinderilor municipale sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către primarul general al municipiului Chişinău. Prin urmare, pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, precum şi directorul interimar al ÎM „Piaţa Centrală”, Veaceslav Balan, îşi vor continua activitatea în funcţiile deţinute”, se menționează în comunicatul instituției.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *