Politică

Șefii Direcțiilor raionale agricole au fost chemați la consultări de către Ministerul Agriculturii

La ședință au participat Ministrul Eduard Grama, Viceministrul Nicolae Olaru, conducerea mai multor întreprinderi din subordinea Ministerului, șefii direcțiilor din cadrul MAIA și reprezentanți ai Direcțiilor raionale agricole din toată țara.

În debutul ședinței, Ministrul Eduard Grama a menționat importanța resetării dialogului între Minister și Direcțiile raionale agricole. „ Ceea ce noi scriem trebuie să ajungă la oameni și să corespundă necesităților lor, iar dumneavoastră sunteți puntea de legătură între noi și agricultori. Sper foarte mult, după discuția pe care o avem astăzi, să avem o conlucrare foarte bună și pe viitor.”

Participanții la discuții au menționat despre necesitatea reconfirmării rolului Direcțiilor raionale agricole care în ultimii ani a decăzut. De asemenea reprezentanții din teritoriu au solicitat să fie consultați în procesele de elaborare a actelor legislative. Printre subiectele discutate se mai numără problema irigării culturilor agricole, plata restanțelor pentru subvenționare și a compensațiilor, subvenționarea la hectar, impozitul unic în agricultură, sistemul antigrindină și altele.

Ministrul a dat asigurări că în cadrul Ministerului va fi creată o structură care va fi responsabilă de colaborarea cu Direcțiile raionale agricole. Eduard Grama a menționat că preconizează ca în cursul anului să fie organizate mai multe astfel de întâlniri pentru a pune în discuție problemele și pentru a intensifica dialogul.

La rândul lor, șefii Direcțiilor raionale agricole au apreciat înalt intenția Conducerii Ministerului de a intensifica dialogul.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *