Externe

Șeful administrației instalate de Moscova în Herson anunță evacuarea a 50.000-60.000 de locuitori în stânga Niprului: Forțele ucrainene vor începe în curând o ofensivă împotriva orașului

Şeful administraţiei instalate de Moscova în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat miercuri, 19 octombrie, că în jur de 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului, transmite Reuters, citând TASS și Agerpres.

Evacuarea va dura circa 6 zile, a menționat Vladimir Saldo.

Totodată, adjunctul său, Kirill Stremousov, le-a transmis civililor să evacueze în cel mai scurt timp posibil oraşul Herson, unde forţele armate ucrainene ar putea declanşa o ofensivă în orice moment.

Menționăm că ocupanții ruși au fost împinși în spate 20-30 km în ultimele săptămâni şi riscă să rămână imobilizate pe malul drept (vestic) al Niprului.

Forţe ucrainene ”vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva oraşului Herson”, a declarat Stremousov într-o postare pe canalul său de Telegram în cursul nopţii.

„Vă cer să îmi luaţi cuvintele în serios şi să înţelegeţi ce înseamnă: evacuarea cât mai rapid posibil”, a adăugat acesta.

De asemenea, Stremousov a afirmat că situaţia frontului este stabilă, dar că civilii ar trebui totuşi să plece spre teritoriile din stânga Niprului. „Plecaţi cât mai rapid posibil, vă rog, spre malul stâng”, a spus el.

Potrivit agenţiei RIA, civilii din Herson primesc mesaje din partea administraţiei instalate de Rusia prin care li se spune să părăsească oraşul. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *