ActualitateExterne

Șeful Airbus nu se bucură de situația dificilă în care se află rivalul american Boeing

Airbus nu se bucură de problemele tehnice care afectează rivalul american Boeing, deoarece acestea dăunează imaginii întregii industriei aerospaţiale, a declarat marţi CEO-ul producătorului european de avioane, Guillaume Faury, citat de Reuters.

“Nu sunt mulţumit de problemele concurentului meu. Nu sunt bune pentru întreaga industrie”, a declarat Guillaume Faury la conferinţa ”Europa 2024” de la Berlin, întrebat despre problemele tehnice ale Boeing.

El a adăugat: ”Suntem într-o industrie în care calitatea şi siguranţa sunt prioritate”.

Boeing a fost zguduit în ianuarie de o desprinderea în timpul zborului a unui panou de uşă al unui avion 737 MAX 9 al operatorului Alaska Airlines. La începutul acestei luni, Boeing le-a mai spus companiilor aeriene care operează 787 Dreamliners să verifice comutatoarele de pe puntea de zbor, după o pierdere bruscă de altitudine a unui avion 787 al companiei aeriene LATAM, în urma căreia peste 50 de persoane rănite.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a declarat la acelaşi eveniment de la Berlin că Airbus este în prezent într-o formă mai bună decât Boeing.

”Prefer situaţia Airbus decât cea a Boeing”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *