CSI / Rusia

Șeful Apărării britanice: Armata lui Putin eșuează. Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic războiul în Ucraina

Rusia a „pierdut deja din punct de vedere strategic” războiul din Ucraina și că acum este o „putere mai diminuată”, declară șeful forțelor armate britanice, potrivit The Guardian.

Totodată, amiralul Sir Tony Radakin a declarat că Rusia a suferit pierderi grele, a rămas fără trupe și rachete avansate și nu va putea niciodată să preia controlul asupra întregii Ucraine.

„Aceasta este o greșeală îngrozitoare a Rusiei. Rusia nu va prelua niciodată controlul asupra Ucrainei”, a declarat Tony Radakin pentru PA Media în cadrul unui interviu publicat vineri.

Șeful Apărării britanice a afirmat că președintele rus Vladimir Putin a pierdut 25% din puterea armatei sale pentru câștiguri „minuscule” și că Rusia va deveni o „putere mai diminuată”, în timp ce va întări NATO.

„Rusia a pierdut deja din punct de vedere strategic. NATO este mai puternică, Finlanda și Suedia caută să se alăture”, a spus el.

„Mașinăria rusă macină și câștigă câțiva – doi, trei, cinci – kilometri în fiecare zi. Iar Rusia are vulnerabilități pentru că rămâne fără oameni, rămâne fără rachete hi-tech.

Vladimir Putin a folosit aproximativ 25% din puterea armatei sale pentru a câștiga o suprafață infimă de teritoriu și 50.000 de oameni fie morți, fie răniți. Rusia eșuează”, a declarat Radakin.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *