Război

Șeful Armatei germane avertizează: „Putin ar putea deschide un nou front, inclusiv în Republica Moldova”

Generalul Eberhard Zorn, liderul forțelor armate germane (Bundeswehr), consideră că rezultatele contraofensivei lansate de armata ucraineană sunt insuficiente pentru a determina Rusia să se retragă de pe front, relatează AFP. Eberhard Zorn consideră că Rusia are capacități să deschidă un nou front.

”Kaliningradul, Marea Baltică, frontiera finlandeză, Georgia, Republica Moldova, sunt multe posibilități. Putin ar avea capacitățile” să deschidă un nou front. Chiar dacă aproximativ 60% dintre Forțele sale terestre sunt angajate în războiul din Ucraina, mai ales Marina și Forțele aeriene rusești dispun încă de capacități neangajate în război”, a spus generalul Eberhard Zorn.

Generalul german a îndemnat la prudență.

În prezent, forțele ucrainene desfășoară ”contraatacuri care permit recucerirea unor locuri sau anumitor părți ale frontului, însă fără să facă Rusia să se retragă pe un front larg”, a declarat Eberhard Zorn pentru săptămânalul Focus.

El a subliniat însă că armata ucraineană ”acționează în mod inteligent (…) și desfășoară operațiuni în mod suveran și foarte mobil.”

”Acum nici două săptămâni aș fi spus că întregul Donbas va fi pe mâna rușilor în șase luni. Azi spun că nu vor reuși”, a adăugat generalul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Boul asta de general cred ca a invatat la Moscova. Nu cred ca a luptat vreodata in razboi. El e cel care a regizat spectacolul acela cu soldati purtand faclii la ceremonia retragerii rusofilei Merkel. Probabil ca cu astfel de pupincurisme a si avansat in cariera militara.
    Poate ar fi bine sa-l mai caute aliatii la dosar ca cine stie ce legaturi cu Moscova mai gasesc.
    De fapt asta e sarcina cea mai stringenta acum pentru aliati, sa identifice si sa licbideze cartitele din Alianta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *