Actualitate

Șeful CEC aruncă la coș referendumul lui Șelin

Încălcările sunt examinate în ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale. Potrivit președintelui CEC, Iurie Ciocan, grupul de inițiativă a colectat semnături cu grave abateri. ,,În Chișinău, Victor Șelin a colectat semnături cu datatele din buletine de identitate nevalabile sau inexistente. La Cahul, mai multe liste au fost copiate după listele electorale. La Sângerei, din 171 de liste doar 3 sunt valabile”, a relatat Iurie Ciocan. Deocamdată, CEC nu a luat o decizie asupra acestui referendum.

Anterior, mai multe organizații non-guvernamentale au semnalat că organizarea unui referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, contravine constituției și intereselor țării, precum și obligațiilor Republicii Moldova asumate față de Uniunea Europeană. Potrivit mai multor ONG-uri, semnăturile pentru organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia- Belarus- Kazahstan au fost colectate cu nereguli. Pentru ca referendumul să fie organizat, inițiativa trebuie aprobată de Parlament.

Reamintim că TIMPUL a publicat în iunie un articol despre mai mulți cetățeni mințiți de oamenii lui Șelin: "Minţiţi că semnează pentru gaz ieftin, moldovenii îşi dau acordul pentru crearea unui nou imperiu sovietic"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *