Politică

Șeful delegației UE la Chișinău, Dirk Schuebel: Promulgarea legilor votate vineri în Parlament ar însemna încălcarea Constituţiei R. Moldova

Opinia a fost expusă astăzi de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” de la Radio Moldova.
Potrivit oficialului UE, asemenea legi contravin atât prevederilor constituționale, cât și normelor europene, fapt constatat și de către Comisia de la Veneția.

„Sperăm că la Chișinău va fi creat, în cel mai scurt timp, un nou Guvern și că acesta va promova aceleași idei și va avea aceleași priorități de integrare europeană a țării”, a mai spus oficialul european. Șeful Delegației UE la Chișinău, Dirk Schuebel, subliniază că UE va continua să sprijine RM în parcursul său european, pentru aceasta, însă, fiind nevoie de o stabilitate politică în țară.

Potrivit oficialului, există șanse reale ca la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius să fie parafat Acordul de Asociere RM-UE. „În ceea ce privește regimul liberalizat de vize, noi am avut raportul experților care au vizitat Moldova în februarie și în martie a.c. Opiniile lor sunt pozitive. Nu cred că sunt obstacole pe care RM să nu reușească să le depășească pe parcursul următoarelor luni, în cazul în care desigur va exista o stabilitate politică și un Guvern capabil să promoveze legislația necesară”, a specificat șeful Delegației UE la Chișinău, Dirk Schuebel, în cadrul emisiunii „Spațiul Public” de la Radio Moldova.
 
Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *