UE / Nato

Șeful diplomației europene consideră că ”vizita președintelui Biden în Israel este absolut necesară”

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat marţi, 17 octombrie, că vizita preşedintelui SUA, Joe Biden, prevăzută miercuri, 18 octombrie, în Israel este ”absolut necesară” şi a mai adăugat că este sigur că liderul de la Casa Albă va transmite un mesaj similar cu cel al UE privind respectarea dreptului internaţional, relatează Agerpres.

”Vizita preşedintelui Biden (…) este absolut necesară”, a declarat Borrell în cadrul unei conferinţe de presă la Rota (sudul Spaniei), unde săptămâna acesta se desfăşoară exerciţii militare în condiţii reale la care participă state membre ale Uniunii Europene.

”Am cerut Israelului să îşi desfăşoare acţiunile de apărare în conformitate cu dreptul internaţional, să deschidă coridoare umanitare pentru a aduce ajutor în Gaza şi să protejeze civilii. Sunt sigur că acesta va fi şi mesajul pe care îl va transmite preşedintele Statelor Unite”, a mai adăugat Borrell.

Miercuri, liderul de la Casa Albă va merge în Israel pentru o vizită de ”solidaritate” după atacul sângeros lansat de Hamas, sperând, totodată, să deblocheze livrarea de ajutoare către Fâşia Gaza, aflată sub asediu şi ameninţată de o catastrofă umanitară.

De asemenea, Joe Biden speră să ”audă de la Israel cum îşi va desfăşura operaţiunile într-un mod care să minimizeze victimele civile şi să permită furnizarea de ajutor umanitar civililor din Gaza într-un mod care să nu aducă beneficii Hamas”, a mai menționat secretarul de stat american.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *