Război

Șeful forțelor armate ucrainene: Rusia va încerca din nou să captureze capitala Kiev în februarie sau martie

Șeful forțelor armate ucrainene este de părere că Rusia va încerca din nou să captureze capitala Kiev, după ce precedentul atac a fost respins la începutul acestui an, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat publicației The Economist, generalul Valery Zaluzhny, a declarat că încearcă să se pregătească pentru ca forțele rusești să încerce din nou să cucerească orașul, posibil în luna februarie sau luna martie.

Fiind întrebat ce părere are despre mobilizarea de către Rusia a 300.000 de rezerviști și foști soldați, el a spus că a funcționat.

„Poate că nu sunt atât de bine echipați, dar tot reprezintă o problemă pentru noi. Estimăm că au o rezervă de 1,2 milioane-1,5 milioane de oameni… Rușii pregătesc aproximativ 200.000 de trupe proaspete. Nu mă îndoiesc că vor încerca din nou să atace Kievul”, a adeclarat generalul ucrainean.

Zaluzhny a declarat că generalii au calculat de câte tancuri, artilerie și soldați au nevoie pentru a respinge un alt efort concertat al trupelor rusești. De asemenea, el a spus că comandanții ruși au retras soldații dincolo de raza de acțiune a sistemelor de lansatoare multiple de rachete HIMARS, fabricate în SUA, și că Ucraina nu are nimic cu rază mai mare de acțiune.

Generalul ucrainean a făcut o comparație cu cel de-al doilea război mondial și a spus că „undeva dincolo de Urali, ei pregătesc noi resurse”.

„Conform calculelor mele, trebuie să fi fost trei ani și jumătate sau patru ani în care au construit [resurse] intensiv: oameni, echipamente, muniții. Cred că au avut la dispoziție trei luni de resurse pentru a-și atinge obiectivele. Faptul că au epuizat aceste resurse și și-au irosit potențialul fără a obține practic niciun rezultat, arată că poziția lor a fost aleasă greșit. Acum trebuie să se gândească din nou cum să iasă din această situație.

Așa că, cel mai probabil, ei caută modalități de a opri [luptele] și de a obține o pauză prin orice mijloace: bombardarea civililor, lăsându-ne soțiile și copiii să moară de frig. Au nevoie de această pauză pentru un scop simplu: au nevoie de timp pentru a aduna resurse și a crea un nou potențial, astfel încât să poată continua să își îndeplinească obiectivele”, a explicat el.

„În opinia mea personală, nu sunt expert în energie, dar mi se pare că suntem la limită. Suntem în echilibru pe o linie fină. Și dacă [rețeaua electrică] este distrusă… atunci soțiile și copiii soldaților încep să înghețe. Și un astfel de scenariu este posibil. În ce stare de spirit vor fi luptătorii, vă puteți imagina? Fără apă, lumină și căldură, putem vorbi despre pregătirea rezervelor pentru a continua să lupte?”, a adăugat Zaluzhny.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *